Zydeko – Cirque du Soleil

Betoverende muziek in betoverende voorstellingen bij Cirque du Soleil, een rondreizend circus over de hele wereld met zang, dans, muziek, acrobatiek, kostuums en schmink om je vingers bij af te likken. Wel eens een show bezocht?

Ik een paar keer: in ieder geval Alegría, mijn eerste ervaring, in 1998. Ik vond het fantastisch, ondanks dat ik oren en ogen tekortkwam, er gebeurde zóveel. Spannende acrobatiek in de lucht, grappige clowns, fysieke hoogstandjes, het is erg de moeite waard om er een keer heen te gaan. De bijhorende cd draaide ik grijs; het horen van de titelsong brengt me direct terug.

Dit nummer ‘Zydeko’ is van de tweede show Quidam en vind ik wel zó vrolijk. Het geeft precies weer hoe een voorstelling is: levendig, energiek en licht.

Voor de shows die ik daarna samen met mijn gezin zag, regelde Eric kaartjes. Eric, een goede vriend uit Nederland die al heel lang in Canada woont, werkte als fysiotherapeut voor Cirque du Soleil. Eerst met een rondreizende show over de hele wereld, daarna vanaf het hoofdkantoor in Montreal naar de verschillende rondreizende shows. Daar waar een goede fysiotherapeut nodig was, vloog hij naar toe.

Vorig jaar ging het circus failliet vanwege corona. Een paar dagen later kochten investeerders het over, waardoor het bedrijf een doorstart kon maken.

Hopelijk gaan ze het redden, we zullen zien. Zou erg gaaf zijn om nog eens een show te zien. Voor nu hebben we in ieder geval de muziek en de mooie herinneringen!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter