We go together – Grease

Drie dagen geleden overleed ze, Sandy, van de film Grease. Boordevol liefde, licht en gulheid. Als de zomer: zonnig, warm en gracieus. Zo wordt ze herinnerd. Ook John Travolta, haar tegenspeler, praat vol lof over haar.

My God Grease, wie kent het niet? Van 1978, de film is haast een klassieker te noemen. Mega-populair in die tijd, en ach, eigenlijk is’tie dat nog steeds. De eindmusical van groep 8 van mijn jongste zoon, en dan hebben we het over 2017 (bijna 40 jaar later!) was ook op Grease gebaseerd. Leerkrachten en ouders maakten een bijbehorende LipDub. We dosten ons uit in jaren ’60-stijl, ik had er zelfs een heuse petticoat voor in huis gehaald! De video toont eerst zangpartijtjes en ‘voordrachtjes’ van ons allemaal in de school, en aan het eind staan we met zijn allen op het schoolplein te zingen, springen en dansen, net als in het originele clipje. Zomers, licht en vrolijk.

Geboren in Engeland, opgegroeid in Australië, overleden in Amerika. En niet alleen in Grease schitterde ze. Olivia werd ook geroemd om haar inzet voor goede doelen en haar bijdrage aan onderzoek naar kanker. Ze richtte zelfs het Olivia Newton-John Cancer & Wellness Centre in Australië op. Voor veel mensen heeft ze veel betekend. Heel Australië is ontdaan: er wordt zelfs over een staatsbegrafenis gesproken.

Aan het eind van het YouTube-clipje van dit nummer zie je een cabrio die in de wolken verdwijnt. Travolta achter het stuur, Olivia aan zijn zij. Straalverliefd ‘vliegen’ ze op weg naar het geluk. Dan draait Olivia zich om en zwaait ze naar de kijker…

Dat was het dan. Dag Olivia, je was fantastisch, je blijft ook in MIJN hart, rust zacht.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter