Wake me up – Avicii

Ik heb het geluk deel uit te maken van een hechte vriendinnengroep (elf dames!) die één keer per jaar een aantal dagen met elkaar weggaat. Tussen de reisjes door spreekt de een met de ander wel eens af of zoomen of appen we. Wanneer we met vakantie gaan, dan liefst met het vliegtuig, meestal ergens in Europa.

Dit nummer hoort voor mij bij de keer dat we in Edinburgh waren. Beelden van het prachtige verblijf doemen op, net als de mooie herinneringen zoals de chocolade-workshop of de whisky-proeverij. Het hele verblijf was voor ons: een verbouwde kerk, werkelijk magnifiek. Op de begane grond waren een stuk of zes tweepersoons-gastenkamers en twee of drie badkamers. In het midden de brede glazen trap naar de eerste verdieping, waar zich de open, megamoderne en van alle gemakken voorziene keuken, een grote eettafel en een ruime zithoek bevonden. En allemaal in een zee van ruimte hè, er was genoeg plek om je te bewegen. Toen we aankwamen, wisten we niet wat we meemaakten. Het was prachtig weer: de zon piepte door de glas-in-loodramen die de verbouwers godzijdank intact hadden gelaten.

Op een andere dag zette een van de dames dit nummer op, het schalde vanaf de eerste verdieping door de hele ‘kerk’, alles stond in open verbinding met elkaar dus je kon het overal horen. We hadden net met zijn allen aan de grote tafel gezellig ontbeten. Sommigen waren nog bezig de boel op te ruimen en anderen waren op hun gastenkamers: de één deed haar wandelschoenen aan, de ander poetste nog even haar tanden, weer een ander ging naar het toilet. Daarna waren we klaar om aan de activiteit van de dag te beginnen.

Het is geweldig om met de groep te zijn: lachen, huilen, kletsen, kletsen, kletsen. Met een wijntje erbij natuurlijk. Wat zou het leuk zijn als we in het dagelijks leven buurvrouwen waren…

Dream dream dream… Okay wake me up!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter