Tir Na Nog – Van Morrison

Oef, wat is dit toch mooi.

Van-the-man Morrison, afkomstig uit Noord-Ierland, bezingt in dit nummer Tir Na Nog: een paradijselijke plek in de Iers-Keltische mythologie wat zoveel betekent als Land van de jeugd.

De hele cd tijdens mijn jeugd grijs gedraaid, vooral op mijn kamertje in het ‘Foyer des jeunes travailleurs’ in Pontoise, een voorstad van Parijs, halverwege ’90. Ik liep er stage. De portable cassetterecorder en de tig cassettes móesten en zouden met me mee.

Ik had de mazzel dat een paar jaargenoten/vriendinnen tegelijk met mij daar stageliepen. Eén van hen beschikte over het appartement van haar ouders in het 11e arrondissement, vlak bij de Bastille. Super om in het weekend van daaruit allerlei dingen in de stad te doen.

Een keer werd ik, terwijl ik over de stoep liep, bijna overhoop gefietst. Wóedend was ik, en wilde ‘het is hier geen fietspad!’ roepen, maar mijn Frans was nog niet zo goed. Van mijn vriendin geleerd dat het ‘piste cyclable’ was.  Vergeet ik natuurlijk nóóit meer.

Zou in het Land van de jeugd nooit gebeuren.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter