The first time ever I saw your face – Roberta Flack

Mijn broer attendeerde mij onlangs op dit nummer. Vaag herkende ik de melodie, dus ik zal het ooit wel een keer gehoord hebben, maar het zat niet meer in mijn systeem. Nu wel. En oef, wat vind ik het mooi. Te meer daar hij er ooit op geattendeerd was door Ad.

Ad is de 2e echtgenoot van mijn moeder en kwam ongeveer aan het eind van mijn middelbare-schooltijd in beeld. Dus hij fietst al aardig lang mee in mijn leven.

Mijn moeder overleed in 2012: gelukkig hielden mijn broer en ik contact met Ad. En hoewel Ad nog leeft, ben ik verdrietig. Een paar maanden geleden stelden de artsen Alzheimer bij hem vast. Nog maar de beginfase, maar niemand kent het verloop van deze ziekte; God knows wat hem en ons te wachten staat.

Ik wilde hem iets van vroeger laten herbeleven. Hij groeide op in de Kinkerbuurt in Amsterdam dus ik regelde een lunch bij Café Lennep aan de Jacob van Lennepkade. Mijn broer, Ads zoons uit zijn eerste huwelijk plus alle aanhang en Ads vriendin Fien waren er ook bij.

Hij wist nog precies waar zijn ouderlijk huis had gestaan en op de plek waar we lunchten, zat in zijn tijd een houtzagerij. We maakten ook een rondvaart door de grachten. Het was een mooie dag. ‘Voor herhaling vatbaar,’ vond hij.

Volgens mij refereert het nummer aan mijn moeder; zij en Ad hadden een gelukkige tijd samen. En volgens mij weet hij dat nog wel.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter