Thank you for being a friend – Golden Girls

Over het wel en wee van vier Amerikaanse vriendinnen op leeftijd die in één huis wonen in Miami, een tv-serie eind jaren ’80, ik keek hem graag.

Van links naar rechts Blanche, Dorothy, Rose en Sophia. Dorothy was de sterkste van de vier, de meest nuchtere en praktische. Met haar zware stem. Rose was het domme blondje die haar vriendinnen gek maakte met haar stommiteiten. Sophia was de oudste van het stel, en de moeder van Dorothy. Ze kwam bij hen in huis nadat het bejaardenhuis afbrandde.

Van origine is Sophia van Sicilië, waaraan ze ook al herinneringen refereert; de scène begint dan met ‘Picture it, Sicily nineteensixtythree…’ Ik hoor en zie het haar nog zó zeggen, en dan kwam er weer een of ander verhaal waarmee ze haar vriendinnen probeerde te imponeren.

Blanche tenslotte was de mannenverslindster en had de meeste aanbidders. Ze vertelde graag haar avonturen en verhalen aan de keukentafel, soms tot verveling van de andere dames. De kijker zag dat wel, maar Blanche had niets in de gaten, zij bleef maar doorratelen, hilarisch. Haar accent (zuiden VS) vergeet ik niet gauw.

Mijn hart gaat naar Sophia. Ik ben dan wel niet in Sicilië geboren, maar laat dat nou nét de plek zijn waar ik mijn 25-jarige bruiloft over een paar jaar wil vieren…

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter