Smalltown Boy – Bronski Beat

Mijn plan was om na het behalen van mijn vwo-diploma (1985) uit Limburg te vertrekken en in een verre, grote stad te gaan studeren. Ik had mijn zinnen op Amsterdam gezet.

Om alvast een beetje van de stad te gaan proeven, besloot ik er een dagje naar toe te gaan. Nu vraag ik me af wat me bezielde om dat in mijn uppie te doen, misschien wilde er niemand mee of heb ik het überhaupt aan niemand gevraagd. However. Met de trein 2,5 uur, muziekje mee voor onderweg, op naar de grote stad. Ik was er wel eens eerder geweest, maar niet vaak.

Van tevoren bedacht ik dat ik ook zeker de indoor rollerskatebaan wilde bezoeken. Ik had plaatjes van skatende jongens en meisjes en gekleurde lichten en discoballen gezien; ik zag mezelf al over de baan zwieren, terwijl swingende muziek door de boxen schalde.

Dat viel een beetje tegen. Het skaten ging prima, maar het was er super rustig die dag, dus dat was wel ongezellig. Deze hit van Bronski Beat klonk door de boxen, dus het nummer is voor mij voor eeuwig aan de Amsterdamse rollerskatebaan verbonden.

Studeren daar is er overigens niet meer van gekomen. Misschien maar goed ook voor zo’n smalltown girl. Voor de studie die ik had gekozen, Engels, besloot de plaatsingscommissie dat ik dat aan de universiteit in Utrecht mocht gaan doen.

De wieltjes van mijn rollerskates rolden ook héél goed op de tegelvloer van Hoog Catharijne…

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter