Répondez-moi – Francis Cabrel

Hoteldebotel verliefd geworden op de Franse vakantieliefde, zomer 1990. Dit nummer draaiden we toen hij voor het eerst in Nederland was. Hij heette Bruno en had bruine ogen waarin ik verzoop.

Mijn leven moet anders dacht ik, ik was 23. Ik zei mijn baan op en vertrok een paar maanden later naar Frankrijk. De kamerhuur nog maar even niet opgezegd voor je weet maar nooit.

In Utrecht stapte ik op de trein richting Gare de Lyon in Parijs. Daar moest ik weer overstappen naar een TGV richting het Zuiden. Het leek me wel handig als ik daar ook een fiets zou hebben, dus die zette ik ook op de trein. Die reisde met een andere, ik weet niet meer waarom.

Het was geweldig om er te zijn. Maar ik sprak weinig Frans: het arbeidsbureau had alleen werk voor me bij McDonalds. Maakte mij niet uit, als ik maar geld verdiende en bij HEM kon zijn. Maar hij vond het helemaal niks. Mijn toekomstdroom begon scheuren te vertonen.

Intussen vroeg ik elke dag bij het station in Chalon-sur-Saône, tussen Dyon en Lyon, of mijn fiets al aangekomen was. Dat duurde zo’n twee weken en nóg herinner ik me het gezicht van de meneer achter het loket, hoe blij hij was: ‘La biyclette est arrivée!’ riep hij triomfantelijk.

Met een beschaamd hoofd wist ik maar één ding uit te brengen: ‘retourner s’il-vous-plaît’. Hij snapte er niks meer van. Logisch. Nog net niet tikte hij met zijn wijsvinger tegen zijn hoofd, al mompelend ‘rare mensen, die Hollanders…’

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter