Ready or not – Fugees

Zomer ’96, Frankrijk, Oostkust. Op kampeervakantie met Bart, toen nog niet mijn echtgenoot, dus ook geen kinderen. We reisden in de Volkswagen Jetta: bruingrijzig metallic sedanmodel, derde- of vierdehands, je zou er nog niet dood in gevonden willen worden, maar vanwege de prijs kon ons dat niet schelen.

De vakantie begon in Normandië: geschiedkundig erg interessant en de omgeving was prachtig, maar het weer was slecht. We reden door naar het zuiden.

Onderweg luisterden we ontelbare keren naar het album van Fugees. Als ik dit nummer hoor, zie ik het beeld voor me van zon, zee en een strakblauwe lucht. ’s Ochtends vóór alles een duik in zee en daarna ontbijten op een terras in de zon. Heerlijk.

Een dagje huurden we een surfplank. Mijn man proberen en proberen, en maar aanklooien. Zelf stond ik er ook een keer op. Tig jaar daarvoor was ik eens op surfkamp, dus in theorie begreep ik wel wat je moest doen om op zo’n ding vooruit te komen. Maar daar in Frankrijk lukte het voor geen meter. Ik had er ook helemaal geen zin in.

Eigenlijk was ik not ready at all

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter