Parijs – Kenny B

Parijs, stad der verliefden.

Ironisch dat ik daar, voor het eerst in mijn leven, was met alleen mijn vader en broer. In 1984, mijn broer 15, ik 14, mijn ouders waren net gescheiden. Dus dat was eigenlijk wel een beetje dubbel. Gaaf om daar te zijn, maar van de andere kant: niet met zijn vieren. Desondanks een belevenis, we deden wat de doorsnee toerist doet: de Sacré Cœur, la Tour Eiffel, de Champs Élysées, de Arc de Triomphe en ga zo maar door.

Ik herinner me vooral dat we heel veel gelopen hebben. Kriskras door heel Parijs, van hot naar haar, metro in, metro uit. Mijn God, die Champs Élysées is lang! Helaas had je toen nog niet de hop-on-hop-off-bus. En de laatste dag gingen we ieder iets voor onszelf doen: ik koos ervoor om een halve dag door Galeries Lafayette (de Franse Bijenkorf) te struinen, feest!

Als ik het filmpje zie, word ik vrolijk en blij. En warm vanbinnen. De mooie kant van het leven.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter