Pannenkoekenlied – Cowboy Billie Boem

Op 19 maart is het altijd Nationale Pannenkoekdag. Dat je het weet. Een initiatief van Koopmans en Tefal: basisschoolleerlingen bakken pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Maar ik niet, als ik bak, dan bak ik voor mijn gezin. Mijn jongste zoon, de lekkere-dingen-eter, zal er blij mee zijn. Feest!

Doet me denken aan de 75-jarige verjaardag van mijn vader. Die wilde hij vieren door met mijn broer en mij, aanhang en de kleinkinderen in een heus pannenkoekenrestaurant te gaan eten. Die restaurants zitten natuurlijk door heel Nederland, maar het moest en zou het Pannekoekenhuys den Potsenmaeker in zijn geboortestad Amersfoort worden.

Vanaf de plek waar we de auto parkeerden, gingen we te voet verder. We liepen de binnenstad in, langs de fraaie stadsmuur en de vele grachten. Door opa’s noodzakelijke rustpauzes stonden we bij mooie plekjes stil, zoals bijvoorbeeld de Onze Lieve Vrouwetoren, bijnaam Lange Jan. Het is de nummer drie van hoogste kerktorens in Nederland.

We kwamen bij het restaurant. De hakjes van mijn pumps maakten nogal lawaai op de eiken vloer. Gelukkig konden we vrij snel aan de gereserveerde tafel gaan zitten. Je kreeg wel een beetje een houten kont van de stoelen, maar ach, can’t have it all. Omdat er een open keuken was, had je zicht op de bakkende koks. De baklucht verspreidde zich daardoor natuurlijk ook automatisch door heel het etablissement, hmmmm. De kleine ramen lieten weinig licht naar binnen, maar de sfeervolle lampjes boven de tafels compenseerden dat ruimschoots. Al met al voelde je een warme ambiance. En de pannenkoeken waren niet te versmaden! Van boerenjongens tot gerookt spek tot heel eenvoudig naturel met poedersuiker.

Dat niveau haal ik never nooit niet. Maar met een pannenkoekenmix, kaas, spek, appels, stroop, jam, poedersuiker en een goeie koekenpan kom ik best een heel eind!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter