No time to play – Guru featuring Ronny Jordan & DC Lee

Wanneer ik dit nummer hoor, word ik acuut vrolijk. Het is zulke heerlijke muziek, alle nummers op de cd zijn geweldig. Luister maar, haha. Het doet me denken aan Maastricht, waar ik begin jaren ’90 studeerde. Mijn vriendin introduceerde Guru.

Ze introduceerde ook mij en nog een vriendin bij haar huurbaas: de heer Bauduin. Hij bezat verschillende panden in het centrum van Maastricht. Beetje erudiete man, middelgroot, hij had een dikkig postuur en wittig, dun haar. My God, ik zie me nog zó bij hem op kantoor zitten, hij praatte een beetje geaffecteerd, in zijn ruiten colbert. Maar het was maar een formaliteit: binnen no time waren mijn vriendin en ik de trotse huurders van twee kamers op de tweede verdieping van Looiersgracht 1c, een wereldplek. Gezegd wordt dat het in de mooiste buurt van Maastricht ligt. Roerend mee eens. Achter het Vrijthof, vlak bij het Onze Lieve Vrouweplein, wat wil je nog meer.

Vanuit het raam keek je uit op de Jeker, de rivier die in België ontsprong en in Maastricht in de Maas vloeide. Daarvóór stond een bronzen beeld van een ezeltje. Favoriet bij de toeristen die erop gingen zitten en een foto namen. Deden wij ook één keer, midden in de nacht, bij thuiskomst van een feest.

Wat nou, no time to play?

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter