Need you tonight – INXS

Dit nummer klinkt door de boxen, mijn dansgenootje staat al op de dansvloer, en met hem nog drie anderen op honderd vierkante meter. Al die ruimte voor onszelf! We zijn vroeg deze keer, de avond moet nog beginnen. Wat hij kan, kan ik ook dacht ik en ik voeg me bij hem. Het duurde éven voordat ik het nummer herkende, maar vanaf dat moment ging ik los. Heerlijk om erin te komen. Als ik het weer hoor begin ik automatisch te bewegen.

Dat was bij 40up, dansavond voor 40plussers. In 2014. Gewoon lekker dansen op goede muziek met gelijkgestemden, een ongedwongen sfeer. Harry de Winter (die radio-dj) kwam op het idee om zulke avonden voor veertigers die ook nog wel willen stappen, te organiseren. En met succes: het recept rolde zich uit over heel Nederland. In diverse zalen kon je één keer in de zoveel tijd je hart ophalen en op herkenbare hits dansen.

Ik ging meestal naar de edities van Tivoli in Utrecht, een oude bioscoopzaal aan de Oudegracht. Via een gangetje met aan de muur allerhande filmposters kwam je door de klapdeuren bij de danszaal terecht. Op de etage erboven keek je vanaf de balustrade neer op alle dansers en kon je rustig kletsen. Maar meestal was ik op de vloer te vinden, nummer na nummer, ik was niet te stoppen. Later verhuisde het festijn naar het nieuwe Vredenburg. Wel ruim, maar een stuk minder nostalgisch.

Ook hier dus ‘van alle mooie dingen die voorbijgaan’…

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter