Mama’s Pearl – Jackson 5

Deze blog is niet van mij, maar van gastblogger Elise Bakker!

Begin jaren ’70 raakte ik helemaal in de ban van het toenmalige (stem) geluid van Michael Jackson, oftewel The Jackson Five. Of was het andersom…?

Dat kwam zo: op een avond gingen mijn ouders ‘op visite’ bij vrienden. Ik was een jaar of 12, 13 en de afspraak was dat ik na een bepaalde tv-serie naar bed zou gaan… ware het niet dat er na die serie een show van Diana Ross werd uitgezonden. Ik, begin puber en in de ban van popmuziek, maar vooral soul music, werd getriggerd en dacht natuurlijk ‘Diana Ross, die wil ik niet missen…’ dus ik bleef, tegen de afspraak met mijn ouders in, kijken.

Diana Ross was al super, maar toen kwam een gastoptreden van een soul band The Jackson Five. Tja, en toen was ik meteen verkocht. Het nummer Mama’s Pearl werd swingend de ether in geslingerd met dat karakteristieke stemgeluid van Michael als ultieme trekker! Als iets een onweerstaanbare indruk maakt is het wel de toenmalige hoge en loepzuivere zangstem van Michael Jackson! Ik werd daardoor op slag fan van The Jackson Five en Michael Jackson.

Intussen beschik ik over de complete platencollectie van The Jackson Five, The Jacksons, Michael Jackson en Jermaine Jackson. Jaha…, de echte originele LP’s! Nu nog een platenspeler, want de laatste heeft het al een tijd geleden begeven. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg andere afspeelmogelijkheden!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter