La Perla de Arseguel – Antonio Rivas

Dit nummer is fantastisch, een streling voor je oor. Als je ervan houdt natuurlijk haha. Antonio Rivas, van oorsprong uit Colombia, is een meester op de accordeon. Zijn vingers bespelen de toetsen vliegensvlug, alsof hij tegelijk met zo’n apparaat de baarmoeder is uitgerold.

De eerste keer dat ik hem live zag was in Sittard. Daar trad hij op in het Mexicaans eetcafé waar ik begin jaren negentig als student een bijbaantje had. Maar die avond was ik vrij. En op dit nummer, mijn favoriet, danste ik alsof mijn leven ervan afhing.

De tweede keer was midden in het oude centrum van Brugge, een openluchtconcert, nog niet eens zo heel lang geleden, 2016. Ik word nog warm van binnen als ik eraan terugdenk. Het was prachtig weer, ergens in mei, en samen met de eigenaar van het eerdergenoemde eetcafé toog ik in de middag naar de Markt. Op zich al een traktatie om in Brugge te zijn, mooie historische stad, goeie sfeer, moet je echt eens naar toe.

De Markt was nog behoorlijk leeg. Een handjevol mensen en een podium. En op dat podium waren Rivas en zijn bandleden bezig met de soundcheck. Mijn metgezel stelde me aan hem voor – ze zijn vrienden van elkaar. Vervolgens nodigde Rivas ons uit om samen met hem en zijn bandleden te eten. Een paar uur later zaten we in de raadszaal van het gemeentehuis van Brugge, achter het podium op de Markt. En het concert moest nog beginnen!

Dat kon natuurlijk niet meer stuk. Moet je je voorstellen: live muziek, buitenlucht, biertje, dansen; op en top genieten.

Een pareltje van een herinnering.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter