Koos Werkeloos – Klein Orkest

‘Laat mij voorlopig lekker werkeloos,’ zingt Koos. Nou, ik weet niet of ik het daar mee eens ben. Natuurlijk is het relaxt dat er meer tijd is voor gezin en huishouden en het als een soort ‘sabbatical’ voelt. Bedenken wat ik met het volgende hoofdstuk in mijn leven wil.

Maar toch. Het is ook weer niet echt leuk als de arbeidsmarkt je niet wil, terwijl je vindt dat je best wel wat te bieden hebt. Moeilijk standhouden dan. Voorlopig blijf ik stukjes schrijven omdat ik het leuk vind en ik er wellicht af en toe een glimlach op iemands gezicht mee tover.

In Nederland werd zo’n 60 jaar geleden de vijfdaagse werkweek ingevoerd. Misschien moest ik daar eens verandering in gaan aanbrengen. De ATV-dagen verder uitdiepen en daadwerkelijk alle arbeid nog wat eerlijker verdelen.

Bij wie kan ik me melden?

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter