Klompendans – Rowwen Hèze

Alle nummers van Rowwen Hèze zijn niet te versmaden. Zeg ik natuurlijk als trotse Limburgse, maar de band wordt ook door mensen uit andere delen van het land erg gewaardeerd.

De Klompendans brengt me terug naar de tijd dat ik onze jongste twee zonen elke dag met de auto naar school bracht. Dat ochtendritueel vergeet ik niet snel. Al vroeg in de weer om de kinderen op tijd klaar te hebben voor vertrek. Aankleden, ontbijten, opruimen, schoenen aan, jas aan en hop, de auto in. Ondertussen blikken op de klok om maar niet te laat te vertrekken.

Als we dan in de auto zaten, ging de muziek aan. Dit nummer draaiden we heel vaak, en dan ging het volume op tien. Meezingen was natuurlijk lastig, maar met je handen op het stuur of het dashboard of stampen met je voeten; dan had je ook wel het gevoel dat je één was met het nummer.

Wel uitkijken, want je zou zó door de bodem heen stampen. Onze blauwe Suzuki Station-wagon -jemig, niet eens meer terug te googelen- was oud. Evenmin erg degelijk, ik had er eens een keer een kleine aanrijding mee, maar dat is weer een ander verhaal.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter