I’ve been thinking about you – Londonbeat

Zomer 1990. Voor me zie ik het strand van Toroella de Montgrí, aan de Costa Brava.

Ik ging met een goede vriendin naar een camping direct aan het strand. We hadden twee tentjes: de ene was de ‘slaapkamer’ en de andere een soort ‘walk-in-closet’. Functioneerde prima. Een keer of zes opnieuw opgezet, perfectionistisch als ik was.

Toen we in de zwarte Fiat Panda, van mijn moeder geleend, aankwamen en naar de toegewezen campingplek zochten -nadat we eerst twee uur bij de receptie hadden gewacht- dacht ik ik vertrek weer. Al die mensen! En al die kinderen! Een fantasieloze camping met rechttoe-rechtaan ‘straatjes’, getver. En om het half uur een aankondiging door de luidsprekers over een of andere bonte avond of dat de pizzaboer op de P stond en dat dan in het Spaans, Engels, Frans, Duits en Nederlands (…) ‘Op de plaatjes leek alles veel leuker’. En tja, vooruitbetaald. Dus bleven we toch maar.

Desondanks een enorm leuke vakantie geweest. Halverwege ontmoetten we twee Franse jongens met wie we veel optrokken. Een keer trakteerden ze ons op een ritje op hun motor. Heerlijk, mooi weer, zo vrij als een vogel.

De jongens woonden in midden-Frankrijk, ergens tussen Dyon en Lyon. Op de terugweg maakten mijn vriendin en ik er spontaan een tussenstop. Het was tegen het einde van de middag. Zij waren al een paar dagen eerder dan wij vertrokken. Blij verrast natuurlijk. We schoven die avond pas tegen tienen aan tafel ergens in een restaurantje waarna het te laat was om de reis voort te zetten. Dus bleven we maar slapen.

Daarna was het ‘aan’ tussen mij en een van de twee Fransen. Heeft een paar maanden geduurd. Mocht ik hem nog eens zien, kan ik zeggen I’ve been thinking about you…

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter