Is dit alles – Doe Maar

Mijn hart huilt. Henny Vrienten overleed deze week, 73 jaar oud.

Hij werd bekend als lead zanger van Doe Maar, maar daar had ik het al over in een eerdere blog (Sinds 1 dag of 2, van 07/04/2021).

Vandaag een ode aan Henny. Met zijn heerlijke Brabantse geluid en zachte g… In interviews bleek hij een zeer prettig persoon, zachtaardig en wel iemand die nadacht over het leven.

Na zijn Doe Maar-periode deed hij nog veel meer. Hij componeerde muziek voor kinderprogramma’s, voor films, en hij had een hit met Herman Brood ‘Als je wint, heb je vrienden, rijen dik, echte vrienden’. De laatste jaren had hij een heel bescheiden rol achter de schermen. Zo iemand van wie je niet weet dat hij er is, maar ontzettend mist als hij er niet is.

En dat is nu eigenlijk net zo. Ik zag hem natuurlijk niet dagelijks, dus dat zal ik niet zo missen, maar dóód, dat is dan toch wel weer ff wat anders.

Dit was dus alles, zijn leven, tjonge hij heeft voor veel mensen veel betekend. Rust zacht, lieve Henny, je persoon en muziek blijven voor altijd in mijn hart.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter