Inspiration – Gipsy Kings

Nijmegen eind jaren ’80. Een studentenfeest in het huis van een goede vriendin, met als thema ‘sprookjes’. Het hele huis was tot een bos omgetoverd en het was natuurlijk ook de bedoeling dat iedereen in bijhorende outfits zou komen.

Gelukkig kon ik uit een royale carnavalskoffer kiezen: mijn konijnenpak! Een onesie van witte teddy stof met een muts eraan. En aan die muts zaten natuurlijk flaporen met een zachtroze binnenkant. De staart was van dezelfde stof, een bolletje gevuld met watjes. Beetje schmink op mijn gezicht en ik ging door voor het konijn van Alice in Wonderland. De hele avond sjouwde ik een grote wekker mee en iedereen kwam achter me aan.

Bamboleo van de Gipsy Kings werd grijs gedraaid. Huh, maar waarom dan Inspiration? Daar was ik naar op zoek en stuitte op dit nummer… Hoor die gitaar, prachtig.

Even terug naar die wekker en tijd in het algemeen: ik heb er een haat-liefdeverhouding mee. Ik kan úren luieren, maar soms plan ik super strak en wil ik per se op tijd komen bij afspraken. De ene keer ben ik heel ongeduldig, de andere heb ik alle tijd van de wereld.

Vandaag is een dag van strakke planning, en zie hier, zo leuk dat het dan toch lukt om een stukje op papier te krijgen!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter