Ik weet niet hoe – Gerson Main

Hier een herinnering van héél kort geleden, van een dag geleden namelijk. Ik zag Gerson Main optreden in Rotterdam. Het was geweldig!

Een vriendin, die hem van het leesproject ‘De Weddenschap’ kent, nodigde me uit om mee te gaan. Ik had nog nooit van hem gehoord. Het was bij ‘Bird’, een gemoedelijke club in het voormalige station Hofplein, waar we vooraf een hapje aten. De superaardige Gerson kwam gedag zeggen en ons smakelijk eten wensen.

Als je zijn lach ziet, word je vanzelf vrolijk en warm van binnen. Hij zingt in het Nederlands en de liedjes met aanstekelijke teksten worden door goede, luchtige muziek omlijst. Aan elkaar geregen door grappige praatjes.

Behalve eigen nummers performt hij ook covers. Zoals deze, van Benny Neyman, uit 1980. En daar kom ik dan toch bij een herinnering van langer geleden; het nummer was zwaar favoriet bij mijn moeder. Ze kocht destijds het single-tje (het zwarte vynilschijfje voor 45 toeren!) en draaide het oneindig vaak.  Waardoor ik gisteren dan ook woord voor woord kon meezingen. 

Gerson weet dus niet hoe. Op liefdesgebied misschien niet helemaal, maar qua muziek en performance hoeft hij zich absoluut niet druk te maken!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter