I like to move it – Real 2 Real

Coronatijd, thuiswerken, minder op pad: de kilo’s vliegen eraan. Daar moet iets aan gedaan worden: move!

Doordeweeks fiets ik elke dag twee keer een rondje Meerpolder (9 km), ’s ochtends en ’s middags, alsof ik naar en van mijn werk ga. Dat rondje begint direct vanaf mijn huis, ik fiets zo de polder in. Sloten, weilanden, vogels, eenden, schapen, bomen en boerderijen: de omgeving en het trappen brengen me zuurstof en ruimte.

Maar ik doe nog iets terwijl ik door de natuur zoef. Ik luister naar de podcast Echt Gebeurd, waarin waargebeurde verhalen worden verteld door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Zó leuk! Van alles passeert de revue; van ambulancebroeder tot zoon met een moeder in het verpleeghuis tot journalist in oorlogsgebied. Om er maar een paar te noemen. Ook dragen mensen stukken voor uit hun puberdagboek. Hilarisch, soms zit ik schaterlachend op de fiets.

Als je van plan bent te gaan luisteren, raad ik je aan te starten met aflevering 165. Daarin hoor je hoe het maken van de podcast in 2008 begon en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een aflevering.

Entertainment while burning calories!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter