Het is een nacht – Guus Meeuwis & Vagant

Augustus 1995, in de trein, op van die appeltjesgroene nep-leren zittingen. Zondagavond, onderweg terug van mijn grote liefde Bart naar mijn studentenkamer in Maastricht. Met -toen nog- een koptelefoontje op mijn hoofd.

Ik luisterde naar Guus en mijmerde na over het weekend. De 1e keer dat ik een weekend bij Bart in Delft was, waar hij woonde. Hoteldebotel allebei, niet te zuinig. Op zaterdag struinden we door de winkelstraatjes en roeiden we ook nog door de grachten: onderweg plukte hij een waterlelie voor me. Zucht… romantisch… ’s Avonds kookten we in zijn knusse arbeiderswoninkje. Op zondag lagen we in zijn hangmat en maakten we later nog een lange fietstocht in de omgeving. Allebei de dagen doordrenkt van heerlijk verliefd gedrag. De zoenen spatten om onze oren.

Niet alleen in de trein, ook op mijn kamer draaide ik het keer op keer. Guus moest eens weten…

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter