Here comes the sun – The Beatles

Zo’n lief nummer. De melodie glijdt als een warme deken om je heen. Maakt niet uit of je het nou 1000 keer of nog meer luistert, het blijft goed. Ever. Dat is nou wat ze goede muziek noemen.

Dankzij mijn vader ken ik ze. Hij gaf me sowieso de liefde voor muziek door, of zei ik dat al een keer?

However, dit nummer doet me onder andere denken aan het ‘365-dagenproject’. Een vriendin vertelde me hierover, een jaar of zeven geleden: dat was een project waaraan je via internet kon meedoen. Je mocht zelf bedenken wat het zou inhouden, als je maar elke dag een bijdrage postte. Ik koos ervoor om elke dag een stukje tekst naar aanleiding van een muzieknummer te plaatsen: het werd de voorloper van Ellen’s Choices!

Ik zat op mijn werkplek die ik op zolder creëerde, tafel, stoel, laptop, afijn je kent het wel. Bezig met mijn bijdrage voor die dag: de zon scheen door het zolderraam en dit nummer kwam naar boven…

Ook denk ik aan het Erasmuscollege in Zoetermeer, de middelbare school van mijn zonen. Elk jaar maken leerlingen van 4havo en 5vwo met hulp van regisseur Martin een mega-toneelvoorstelling. Alles verzorgen ze zelf; het toneel, het decor, de kostuums, de catering voor tijdens de repetities, waarmee ze een half jaar van tevoren beginnen, en dus ook de muziek. Het zijn werkelijk waar geweldige voorstellingen. Het scenario is een humoristisch herschreven verhaal en er is een live band van leerlingen die de muziek eromheen verzorgt. Tijdens de voorstelling van vorig jaar koos de regisseur voor muziek van The Beatles; ook dit nummer werd live ten gehore gebracht.

Los van dit alles snak ik naar zon, maar ach, wie niet hier in Nederland. Nog effe volhouden…

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter