Goldfinger Theme song James Bond – Shirley Bassey

Toen mijn ouders in 1981 scheidden, kwam co-ouderschap bijna niet voor. Mijn broer en ik, tieners, waren doordeweeks bij onze moeder en om het weekend bij onze vader. In die weekenden was het op zaterdagavond vaste prik: uiteten en een bioscoopje pikken. Veel Bondfilms gezien in die tijd.

Zo ook een keer in Sittard; we zaten bij voorheen restaurant Het Zölderke, voordat we naar Goldfinger gingen. Tijdens het eten moest ik even naar het toilet. Voordat ik weer aan tafel ging, waste ik mijn handen en droogde ze af aan een doek die opgerold in een apparaat aan de muur zat. Die, als je eraan trok, langer werd en na een paar seconden, als je handen weer droog waren, in het apparaat verdween.

Terwijl ik mijn handen afdroogde, vroeg ik me af wat er toch met die doek gebeurde als’tie weer in het apparaat verdween. Of die doek helemaal zou rondgaan? En of, als ik maar lang genoeg zou trekken, hetzelfde stuk doek weer zou verschijnen. Dat wilde ik gaan uitproberen. Ik drukte met mijn gestifte lippen een mondkusje op de handdoek en begon te trekken. En nog eens. En nog eens. En nog eens. Het mondkusje werd maar niet zichtbaar…

Plotseling stormde er iemand van het restaurant binnen. Witheet. Wat ik in godshemelsnaam aan het doen was en of ik wel goed bij mijn hoofd was, het was hoorbaar tot aan de bar. Ik probeerde het nog uit te leggen, maar hij bleef boos. Ik droop af en was helemaal beduusd van zoveel agressie. Alleen maar om een handdoek.

Bond zou er wel raad mee hebben geweten. Maar mijn handen waren natuurlijk niet van goud.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

1 reactie

  1. Luc op 30 juni 2021 om 12:39

    Leuk verhaal.

Laat een reactie achter