Goeiemorgen – de Wannebiezz

Wat een vrolijkheid, dit nummer. En geef ze eens ongelijk. Het kost niet veel moeite, een lach.

Maar het is niet altijd makkelijk om te lachen. Denk maar eens aan de eeuwige rotzooi op de slaapkamers van kinderen… Ik maakte me voor de zoveelste keer weer eens heel boos en zei tegen mijn zoon dat hij er een onvoorstelbare puinhoop van had gemaakt en dat hij er niet op moest rekenen dat ík zijn kamer wel weer zou opruimen.

‘Oké, Karen!’ riep hij uit, op z’n heel erg Amerikaans. Klinkt als ‘okay, Kerrún!’

Snapte ik natuurlijk niks van. ‘Type Karen, slang en meme in de zoekbalk van YouTube en je begrijpt het,’ zei hij.

Toen ging het lachen vanzelf… 🤣🤣🤣

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

1 reactie

 1. Luc op 11 november 2021 om 19:45

  Lache!

  Dankzij Wikipedia.

  Karen (slang)

  Karen is een pejoratieve term die in de VS en andere Engelssprekende landen wordt gebruikt voor een vrouw die zich disproportioneel bevoorrecht of veeleisend gedraagt. De term wordt tevens gebruikt voor vrouwen die vragen naar een leidinggevende, of een bob kapsel hebben.

  Karen is het stereotype van een bevooroordeelde onuitstaanbare vrouw van middelbare leeftijd – vaak met een gezet postuur altijd blank van huidskleur, met een vlotte korte blonde coupe – die op hoge poten de manager wenst te spreken wanneer een dienstverlener geen rode loper heeft uitgerold voor hare majesteit De Klant. Een racistische vrouw bovendien, die zich hysterisch of bazig opstelt wanneer ze geconfronteerd wordt met de aanwezigheid van een zwarte man of vrouw.

  Oorsprong
  De term is mogelijk ontstaan als een internet-meme op Twitter en wordt gebruikt om blanke vrouwen te beschrijven die limonadekraampjes van zwarte kinderen verklikken. Karen heeft verschillende namen gehad. Begin jaren 90, toen het hiphopnummer ‘Baby Got Back’ (van Sir Mix-a-Lot) uitkwam, was het Becky.”

  Een ander gebruik van de term Karen als een internet-meme dateert van de anonieme Reddit-gebruiker “Fuck_You_Karen”, die klaagzangen deelde over zijn ex-vrouw Karen. De posts leidden tot de oprichting van een subreddit in 2017, r/FuckYouKaren, om zowel een verhaal te vertellen als memes over de posts te delen. Nadat Fuck_You_Karen zijn account heeft verwijderd, is de subreddit zich gaan richten op memes over het stereotype in plaats van op een specifieke vrouw.

  De Karen- meme omvat verschillende stereotypen, waarvan het meest opvallende het stereotype is dat een Karen snel zal eisen om met de leidinggevende te spreken van een hypothetische dienstverlener. Andere stereotypen zijn onder meer anti-vaccinatie- overtuigingen, racisme tegen zwarte mensen, gebruik van Facebook en een bijzonder kort kapsel met blonde high lights en haar bob wordt ook wel het “kan-ik-de-manager-spreken-kapsel” genoemd.

Laat een reactie achter