Fraction too much friction – Tim Finn

Februari 1983, ik werd zestien en vierde dat met een feestje. Mijn moeder was die avond niet thuis, dus home alone, dat voelde wel heel volwassen. Nou… ik was niet helemáál alleen, mijn broer was er ook nog. En mijn gasten natuurlijk. Mijn broer en ik scheelden niet zo veel qua leeftijd en we zaten ook nog eens op dezelfde school. Daardoor hadden we dezelfde vrienden. Die kwamen allemaal naar mijn feestje.

Ze trakteerden me op de laatste elpee van Tim Finn, waar dit nummer ook op stond. Ik was er erg mee in mijn nopjes en zette hem gelijk op. En niet maar één keer.

Geïnspireerd door Tim in het filmpje snorde ik mijn gettoblaster op en liep ermee over mijn schouder door de woonkamer. My God, ik zie me nog lopen, over dat Oosterse tapijt. Onderwijl dit nummer luid door de boxen.

Wat mij die avond ook inspireerde was mijn drankje. Ik kon geen genoeg krijgen van de Pisang Ambon -die ik overigens óók die avond cadeau had gekregen. De dag erna werd duidelijk dat die toch ook een fraction too much friction was…

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter