Fly like an eagle – The Steve Miller Band

Piloot worden, welke kleine jongen droomt daar nou niet van? Nou, mijn oudste en jongste zoon bijvoorbeeld niet, maar mijn middelste wil het al van kleins af aan.

Bezoekjes aan het luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad zijn er, onder andere, ​’​debet​ aan​’.​ De cockpit die mijn man boven zijn bed schilderde en een flightsimulator op zijn computer, waarmee hij honderden uren oefende, hebben zeker ook invloed gehad. Neem daarbij een zelfstandige proefvlucht op Aviodrome én eentje in Italië, en de droom bleef leven. Tijdens die proefvluchten zat hij op de stoel van de piloot met de instructeur ernaast. En in Italië communiceerden ze in het Engels, net zo makkelijk. Op zijn dertiende.

Een paar maanden na Italië bezochten we de open dag van de KLM Flight Academy. Ja, hij wist het zeker, dit was wat hij wilde. Onbetaalbaar natuurlijk zo’n pilotenopleiding, maar ik ben ervan overtuigd dat als je iets heel graag wilt, dat het dan links- of rechtsom wel goed komt. Laat hem eerst maar eens door de selectieprocedure komen dacht ik. Daarna zien we wel hoe we het financieel regelen.

Begin februari 2021 zette ik hem af ’s ochtends af bij het Aviation Medical Center in Huis ter Heide, bij Zeist. Daar was hij drie uur onder de pannen voor de eerste ronde van het selectieproces. Als hij daar doorheen zou komen, mocht hij door voor de tweede, derde en vierde ronde. Spannend!

Omdat de uitkomst niet duidelijk was ten tijde van het drukken van mijn bundel, was er een naschrift nodig:

Hij haalde de selectieprocedure van de KLM Flight Academy helaas niet… Maar hij heeft voorlopig een mooi alternatief gevonden: ‘piloot op zee’. Morgen begint hij aan de opleiding Maritiem Officier aan de Hogeschool in Rotterdam. Als hij het papiertje haalt, mag hij nog een keer meedoen aan de selectieprocedure bij KLM. Tegen die tijd zien we wel weer verder!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter