Do they know it’s Christmas – Band Aid

Kerstavond 1984. Duizend keer dit nummer gedraaid. Spotify? Bluetooth? JBL-boxen? Dat bestond toen allemaal nog niet. Een zwart vinyl schijfje op een platenspeler, zo ging dat. Onze platenspeler had een automatische arm, dat dan weer wel. En dit nummer hadden we als een singeltje hè? Denk aan de 45 toeren. Mijn God, het lijkt wel vooroorlogs.

Mijn jeugdvriendin kwam met haar zus Kerstmis inluiden. We zaten in het aangebouwde deel van mijn ouderlijk huis. Met een behoorlijk klassieke uitstraling: Rembrandtstenen muren (van die donkerrode, gebrande bakstenen), donkereiken meubels, een roodbruine plavuizen vloer met een Perzisch tapijt én een hifi-hoekje met die platenspeler.

En hier luisterden we alsmaar naar dit nummer. Dansend en playbackend tussen de eiken meubelen. Wat een geweldig nummer met George Michael, Bono, Sting en Boy George om er maar een paar te noemen. Ze zetten zich allemaal belangeloos in, chapeau!

Ook dit jaar (2020, corona) zijn er mensen voor wie het amper Kerstmis is. Steek ze een hart onder de riem.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter