Dikkertje Dap – Annie MG Schmidt

Bij Annie MG Schmidt denk je misschien al snel aan Pluk van de Petteflet. Erg leuk, de film kwam op DVD toen mijn kinderen klein waren. Heel vaak gekeken dus. Met Aagje, mevrouw Helderder, de majoor met zijn paard, de kluizelaar, mijnheer Pen de winkelier die zei: ‘Door die deur door daar’ en de winkel waar Pluk met zijn laatste centjes een pot chocopasta koopt. Scènes die we woord voor woord nog steeds kunnen naspelen.

Wat begreep Annie het toch goed, al haar werken zijn tijdloos.

Maar vergeet Dikkertje Dap niet! Dat zongen mijn man en ik altijd toen ik zwanger was van onze oudste zoon. Zo’n vrolijk liedje. Je kunt het je zo goed vóórstellen, dat kleine jochie met een megagrote giraf.

Een uur voordat de geboortekaartjes gedrukt werden, voegde mijn man nog snel even een tekeningetje van een giraf toe aan het ontwerp. Met Dikkertje Dap die van de lange nek afgleed. Boem! Au!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter