Dancing Queen – ABBA

Ze zijn weer bij elkaar! Tijdens een YouTube-live uitzending op 2 september jl., die wereldwijd 200.000 kijkers trok, kondigden Benny en Björn het nieuwe album aan dat 5 november verschijnt. Ook komt er een concert waarbij de ABBA-leden als hologrammen zullen stralen. De techniek staat voor niks, alsof de tijd nooit heeft stilgestaan.

Welk nummer van hen doet mij het meest? Van de ene kant vind ik dat moeilijk kiezen, er zijn zoveel nummers die wat hebben, van de andere kant steekt Dancing Queen er met kop en schouders bovenuit.

Ik heb er meer dan één herinnering aan: hoe ik met mijn moeder voor de tv zat en het voor de eerste keer zag, hoe ik er als tiener vaak op danste, hoe we er later tijdens spontane feestjes bij mijn vader vaak op dansten, hoe mijn vriendinnengroep er een mooie tekst op verzon op toen ik 50 werd en hoe ik er vaak in de auto naar luisterde en nog steeds luister. Dan zet ik de volumeknop voluit, ik zing mee en word supervrolijk; ik krijg alleen maar zin om te dansen als ik het hoor. Het is zo licht en ongecompliceerd, geweldig gewoon.

Het is een magisch nummer voor mij. Net als voor velen over de hele wereld; tijdens de live YouTube-uitzending werden mensen geïnterviewd en gevraagd of ze in één woord konden zeggen wat ABBA voor hen betekende. Er werd vaak magic genoemd.

Weer bij elkaar of niet, hologram of niet, voor mij is hun muziek tijdloos en ik zal het heel mijn leven geweldig blijven vinden!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter