Blieve Loepe – Rowwen Hèze

Even terug naar mijn roots. Limburg, sweet Limburg.

Vooral dit nummer van Rowwen Hèze vind ik goed. Die accordeon hè, Tren van Rowwen Hèze is een virtuoos. Wat de tekst betreft: voor degene die het verstaat, is uitleg overbodig.

Meesterlijk vind ik de zinnen ‘Wat ze niet snappen, dat is flauwekul’ en ‘Wat ze niet weten, is meestal niet waar’. Zo zie ik het ook.

Het brengt me bij mijn oma, van vaders kant. En ze was geeneens Limburgse haha. Ze had een sierkussentje op de bank met geborduurde de mens is de smid van zijn eigen geluk. En dat is waar het in dit nummer volgens mij precies over gaat. ‘Ge komt op het end bie oew zelf terech,’ zingt Poels.

Natuurlijk zijn er externe, onbeïnvloedbare factoren in ieders leven. Maar im Grunde heeft hoe je ermee omgaat met je eigen houding te maken. En dat wordt in dit nummer prachtig bezongen, en nog mooier begeleid door de bandleden.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter