Black Beauty Theme

Aaaaaaaaah, wat heerlijk om deze clip weer te zien en te horen. Bijna vijftig jaar oud! Die trompetten, die melodie. Ik zag alle afleveringen en was niet van de buis te slaan.

Het zette me echter niet tot berijden aan, vreemd genoeg. Eén keer in mijn leven zat ik in het zadel, en daar zal het ook bij blijven. Dat was op Terschelling, in 1995. Mijn man en ik zaten daar een week in een huisje. We kenden elkaar net, de romantiek vierde hoogtij.

Ik zag het al helemaal voor me, hij op een paard, ik op een paard, galopperend over de stranden. Kataklop, kataklop, met de wind door mijn haren. Dus ja, een tour bij de Terschellingse manegehouder leek me wel wat.

We kwamen aan bij de manege en het eerste wat ik dacht was oeh wat zijn ze groot. Mijn hart ging sneller kloppen. De leidster wees ieder van de groep, een mannetje of tien, een paard om te berijden aan. De mijne heette Tijger. De bedoeling was om een tour van ongeveer een uur te maken, de paarden zouden achter elkaar aan lopen, met haar voorop. We kregen kleine aanwijzingen: vort, ho en aan je teugel trekken als je naar links of rechts wilde.

De paarden kenden dat rondje natuurlijk van haver tot gort, dus als je niks deed zou het ook wel goed komen. Ik deed dan ook niet veel, maar ik probeerde wel wat. Het paard voelde haarfijn aan dat ik het in mijn broek deed. En vertikte het om mijn aanwijzingen op te volgen. De afstand tussen mij -als laatste- en de leidster werd groter en groter, ik kreeg het Spaans benauwd.

Uiteindelijk ben ik goed aangekomen, maar niks geen strand gezien snotverdorie. Mijn liefde voor paarden was edoch voorbij.

Ik kijk wel clips en schrijf stukjes.

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter