Así es mi tierra – Peregoyo y su combo vacana

Mijn werkende leven begon als secretaresse, maar dat vond ik niet uitdagend genoeg. Dus na een paar jaar werken besloot ik weer te gaan studeren. Op mijn 24e begon ik aan de vierjarige Vertalers(dag)opleiding in Maastricht.

Ik schreef me in voor de talen Frans en Italiaans. Op de valreep verruilde ik Italiaans voor Spaans, omdat ik dacht dat dat een beter arbeidsperspectief zou bieden. En omdat ik kort daarvoor was gaan werken bij het Mexicaans eetcafé in Sittard. Met dito sfeer en allerlei Latijns-Amerikaanse muziek.

In het begin werkte die behoorlijk mijn zenuwen. Al die merengues, cumbia’s en sones. Nu vind ik het geweldige muziek en denk ik met veel plezier terug aan mijn tijd daar. Werkte ik er in eerste instantie fulltime, daarna combineerde ik het met mijn studie en serveerde ik er alleen de vrijdagavond.

Ik heb wel geluk gehad met dat ik er aan de slag kon. Bij het sollicitatiegesprek blufte ik dat ik over veel ervaring in de horeca beschikte (ik had zegge en schrijve 1x ontbijt geserveerd in een hotel). De eerste keer dat ik er werkte, begon goed: bestellingen opnemen en uitserveren aan de tafeltjes ging prima, maar nadat de keuken gesloten was, was daar het werk in het cafégedeelte. En dat ging minder. Ik zag overvolle asbakken op de bar staan en leegde ze in de afvalbak. So far, so good. Maar ik vond ze nog niet schoon genoeg en wilde ze afspoelen: ik dompelde ze onder water in… vraag me niet hoe ik in godshemelsnaam op het idee kwam… de spoelbak!

Maar gelukkig mocht ik blijven. Ik werkte er nog een paar jaar en tegenwoordig hebben de eigenaar en ik nog steeds contact!

Wil je hier met jouw herinnering of anekdote ook tussen staan?
Stuur dan een berichtje: ik neem contact met je op om te kijken wat er mogelijk is. Als je wel een anekdote of herinnering aan een bepaald nummer hebt, maar je vindt het lastig om hem op papier te zetten, dan kan ik je daar ook mee helpen! Jouw naam komt in ieder geval bij ‘auteur’ te staan.

Muzieksleutel Ellen's Choices favicon

Laat een reactie achter